Gevogelte


Scharrelkippen van topkwaliteit die een goed leven hebben gehad!


De scharrelkippen die wij sinds de jaren '70 verkopen zijn van een uitzonderlijk goede kwaliteit. Deze kippen hebben een goed leven gehad en hebben goede uitgebalanceerde voeding (100% plantaardig!) en boven alles veel ruimte gehad. Het resultaat: overheerlijk smakende kippen met stevig vlees en stevige botten.
In onze winkel verkopen wij de volgende scharrelkippen:

 

Poulet Noir:
Dit is een zwarte kip met zwarte poten. Gedurende zijn leven geniet hij van vrije uitloop en zijn voeding bestaat voor 75% uit granen. Resultaat : een stevige wit vlezige kip, bijzonder vetarm en zeer geschikt voor traditionele braadgerechten zoals bijv. Coq au Vin.

 

Poulet des Landes:
Deze goudbruine kippen hebben vrij rondgescharreld, zonder omheining in de bosrijke omgeving van des Landes. Het voer bestaat voor minimaal 80% uit granen. Resultaat : geel vlezige kip met een met een volle eigen smaak. Zeer geschikt om te braden in oven of braadpan.

 

Poulet de Bresse:
Dit is de absolute Rolls Royce onder de kippen. Het klimaat van het gebied Bresse, de vrijheid, het beste voer en de zorg en toewijding van de boer maken uiteindelijk een product dat door topkoks over de gehele wereld wordt gewaardeerd om haar excellente kwaliteit. Stevige botten, stevig wit vlees, een blanke huid en een volle ronde smaak. Kortom, kip eten in zijn puurste vorm. Een Bresse komt het beste tot zijn recht bij langzame braadprocessen in pan of in oven.

 

Franse Maïskip:
De kip met de bekende gele kleur. Vroeger kwamen deze kippen uitsluitend uit Frankrijk, maar tegenwoordig zijn er ook pluimveehouderijen in Nederland en België die deze kippen houden. Het voer van deze kippen is voor 80% mais, waardoor het vlees en het vel gelig worden. De maïskip is een makkelijk te bereiden en lekkere kip. Door zijn iets vettige huid en vlees is de kip bijzonder geschikt voor aan de grill!  

Kijk hier om een indruk te krijgen van ons assortiment kip

 
Ander gevogelte
Het gehele jaar door hebben wij een breed assortiment gevogelte in huis. Wij zijn tenslotte de specialist! In de toonbank zult u bijvoorbeeld altijd parelhoen en kwartels  aantreffen. Maar ook voor eendkalkoen, gans en duif bent u bij ons uiteraard aan het juiste adres.

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een ruime keuze aan gerookte producten

 

Zoekt u een product dat hier niet vermeld staat? Neem dan gerust contact met ons op. Niet alles wat wij kunnen leveren staat in deze lijst. In overleg met u komen we er vast wel uit!