Terug naar overzicht

Griep? Kippensoep helpt!

Geplaatst op 01-02-2018
Griep? Kippensoep helpt!

Bent u ook geveld door de griep? Het lijkt wel aslof niemand eraan ontkomt. Maar u weet dat kippensoep helpt, toch? Dat is geen fabeltje!


Kippensoep wordt al eeuwen gegeven bij griep en verkoudheid. Het is een middeltje uit grootmoeders tijd, maar uit onderzoek is gebleken dat kippensoep echt werkt bij griep en verkoudheid. Ook na ziekte sterkt een patiënt snel aan met kippensoep. In kippenvlees bevindt zich een eiwit met het aminozuur cysteïne. Dit zwavelbevattende aminozuur werkt als antioxidant en verwijdert giftige stoffen uit het lichaam. Het helpt bij het onderhoud van het immuunsysteem. Kippensoep onderdrukt ook nog eens de werking van witte bloedcellen die ontstoken zijn. Hierdoor wordt het hoesten verminderd.

 

Daarnaast is kippensoep natuurlijk ook heel erg lekker! Heeft u al zin gekregen om zelf een heerlijke pan soep te gaan maken? Dan weet u waar u moet zijn voor het juiste ingrediënt! We hebben diverse kipdelen die geschikt zijn om soep mee te maken, we hebben ook echte soepkip. Vraag er naar in de winkel, wij kunnen u adviseren

Heeft u geen zin om zelf bouillon te maken? Dan koopt u toch gewoon de bouillon die wij al voor u hebben gemaakt? Gemak dient de mens. Deze bouillon verkopen we per halve liter en vindt u in de vriezer.

En voor de volledigheid hebben we ook nog een recept voor u:  KIPPENSOEP