Terug naar recepten

Duivenborst met meloen en kiwi


Ingredienten
4 wilde duivenborsten, ½ l blik meloenbolletjes, ½ l blik kiwischijfjes of verse kiwi, 1 dl slagroom, 2 el kiwi likeur, 4 el aardappelmeel, 1 el zwarte peper, 40 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding
Bestrooi de duivenborsten met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak ze hierin gedurende 2 à 3 minuten aan iedere kant. Neem de duivenborsten uit de pan en houd ze warm. Voeg de uitgelekte meloen, de uitgelekte kiwi en 2 dl vocht toe aan de bakboter en roer de aanbaksels los. Meng de room met de likeur en het aardappelmeel en voeg dit al roerende toe aan de vruchten. Leg hierop de duivenborsten en verwarm dit nog ± 10 minuten.

Tip
Vervang kiwi likeur door vruchtensap en maak de saus op smaak met cayennepeper.
Serveertip
Duivenborst met meloen en kiwi, groentemix en gebakken Pommes dAmour.

Colofon
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.