Terug naar recepten

Eerste hulp bij KERST!

Eerste hulp bij KERST!

De kerstdagen zijn al stressvol genoen en daarom maken wij het u graag iets gemakkelijker!

 

Zo hebben wij een groot assortiment aan traiteur gerechten, die u alleen maar even hoeft op te warmen. Wat dacht u van hazenpeper, reepeper of misschien een wildstoof? Of juist kwarteltjes in lemon-koriandersaus of konijnenbouten in port-bosvruchten saus? Ook hebben wij bijpassende bijgerechten als rode kool, haricots verts, aardappelgratins of rozenval aardappeltjes? En tenslotten kunt u ook kant-en-klare sauzen bij ons halen zoals cranberry compote, vruchten compote of uienconfit.

 

Deze gerechten kunt u allemaal op de volgende manier heel makkelijk op warmen: 

Laat de gerechten op kamertemperatuur komen. De zwarte bakken kunnen in oven én magnetron! Vergeet niet om gaatjes in de folie te prikken.

 

      Heteluchtoven       Oven 
160 graden     180 graden      

 

Aardappels, groentes en canard a l'orange        ca. 12 min 
Kwartels   ca. 15 min
Overige vleesgerechten  ca. 20-25 min

 

 Magnetron ca. 800 Watt                                      2 á 3 min 
   

 

Gaat u uw vleesgerecht zelf bereiden? Hieronder staan de meest voorkomende kerntempraturen van wild en gevogelte.

 

De parelhoen paupiette én de parelhoenbouten gevuld met geitenkaas moeten beiden 50 min op 180 graden in de oven. 

 

Fazant   65 graden
Gevogelte   75 graden
Kiprollade  70 - 72 graden 
Eend (heel)   79 - 82 graden
Eendenborst   55 graden (medium), 65 graden (gaar) 
Konijn  70 graden
Haas, filet en hazenrug   48 - 52 graden
Haas bouten  82 graden
Patrijs en (hout)duif   55 - 60 graden 
Wildzwijn, bout en rugfilet            60 - 65 graden
Ree en hert biefstuk  55 graden
 Ree en hert bout  62 graden
Lamsrack  62 graden (medium)
Lamsbout  65 graden (medium)
Lamsrollade  60 - 63 graden (medium), 70 graden (gaar)
Kalkoen  70 graden
Parelhoen  67 graden