Terug naar recepten

Hazenrugfilets met portsaus

Hazenrugfilets met portsaus

Ingredienten

4 hazenrugfilets, 150 g rook- of katenspek in lange reepjes, 1 dl port, 1 dl room of melk, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de hazenrugfilets met peper en wikkel ze in het spek. Verwarm 35 g boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (bord op pan waarin groente gekookt wordt). Voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw. Bak de hazenrugfilets aan beide zijden bruin en reken ± 4 minuten aan iedere kant. Neem ze uit de pan en leg de filets op een verwarmde schaal. Blus de bakboter met de port en de room en laat dit uitbruisen.

Tip

Voeg cranberries toe. Dit zijn grote, dieprode bessen, die oorspronkelijk uit Amerika stammen. Ze komen nu veel op Terschelling voor. Vossebes of de Duitse Preisselbeer zijn kleinere varianten.

Colofon

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.