Terug naar recepten

Kippensoep

Kippensoep

Ui pellen en grof snipperen. Prei schoonmaken, in stukke snijden en wassen. Wortel schrappen en in plakjes snijden. Peperkorrels in kommetje met bolle kant van lepel kneuzen. Kippenbouten in grote soeppan leggen. Groenten, helft van de peterselie, helft van de selderij en tijm erover verdelen. Peper, laurier en foelie toevoegen en 1,5 liter koud water erbij schenken. Bouillon in open pan aan de kook brengen, eventueel schuim emt schuimspaan afscheppen. Vuur lager draaien en bouillon op vlamverdeler 2 uur zachtjes laten trekken

Kippenbouten uit bouillon nemen en op bord leggen. Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Bouillon boven andere pan zeven. Bouillon indien nodig ontvetten (laten afkoelen, goed koud laten worden en gestold vet uit de soep scheppen). Vel van kippenbouten verwijderen. Vlees van bouten losmaken en in stukjes snijden of met twee vorken in draadjes trekken

Bouillon opnieuw verwarmen. Eventueel teveel aan vet wegdeppen met keukenpapier. Kippenvlees door bouillon roeren en vermicelli boven de pan verbrokkelen. Aan de kook brengen en ca 10 min zachtjes laten koken. Rest van de peterselie en selderij fijnsnijden en door soep roeren.  Kippensoep op smaak brengen met zout, peper en citroensap.