Terug naar recepten

ProvenÇaals stoofpotje van wilde eend

Ingredienten
2 eenden, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 stukken prei,1 el groene peper, olijfolie, 2 laurierbladeren 2 dl rode wijn, 2 dl kippenbouillon, 5 tomaten, 12 zwarte olijven, fijngehakte peterselie

Bereiding
Braad de in stukken gesneden eend aan in de olie. Snij ondertussen de uien fijn, pers de look en snij het witte deel van de prei in reepjes. Voeg dan ui, look en prei toe en laat meebakken. Vervolgens tijm, laurierblaadjes en de zorgvuldig met water afgespoelde groene peper toevoegen. Overgiet het geheel met de wijn en de bouillon en laat het gaarstoven op een zacht vuurtje (met het deksel op de pan). Enkele minuten voor het vlees gaar is, voegt u de in stukken gesneden tomaten en de ontpitte olijven toe. Roer de peterselie eronder wanneer het vlees gaar is.