Terug naar recepten

Salade met kalkoen en asperges

Salade met kalkoen en asperges
Recept voor 4 personen

De voorbereiding:
Allereerst kookt u de asperges beetgaar; ondertussen kruist u de tomaat zowel boven als onder even in en dompelt u ze even onder in een pannetje kokend water en vervolgens het vel verwijderen; daarna snijdt u de tomaat in 4 stukken, u verwijdert de zaadlijsten en snijdt daarna de vier stukken tomaat verder in kleine blokjes. Schil nu de avocado, verwijder de pit en snijdt ook de avocado in kleine blokjes, even groot als de tomaat. Als laatste snijdt u ook de gekookte asperges in mooie stukjes van ca. 2 cm.

De dressing:
De mosterd in de rode wijnazijn glad roeren, zout en peper erbij en al roerende de walnootolie er langzaam aan toevoegen, als laatste gaat de vossebessencompote erbij en afproeven.

Nu de sla mengsel voorzichtig door de dressing wentelen, hierna even laten uitlekken. vervolgens alle gesneden ingredienten (tomaat, avocado en asperges) met de sla vermengen. Nu het verkregen sla mengsel netjes op de borden dresseren.

Het afmaken:
U snijdt de gerookte kalkoenborst in mooie dunne reepje (brede lucifers); vervolgens bakt u de kalkoenreepjes in hete notenolie. Wanneer de kalkoenborst goed heet is legt u de reepjes boven op de salade. Het geheel afgarneren met een takje kervel.

Bon appetit!