Terug naar recepten

Wilde eend met druiven

Ingredienten
1-2 wilde eenden, 250 g gepelde, ontpitte witte druiven, 200 g katenspek in lange repen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1½ dl cognac, 2 el olie, wildkruiden, zout en peper.

Bereiding
Vraag de poelier de eenden te halveren. Bestrooi deze met wildkruiden en omwikkel de eenden met het spek. Leg de eenden op een rooster boven een ovenschaal of braadslede in een voorverwarmde oven (180( C), gedurende ± 40 minuten. Keer de eenden regelmatig en bedruip ze met het braadvocht. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de gehakte ui met de kleingesneden knoflook. Voeg de druiven toe en flambeer met de cognac (zorg ervoor dat de afzuigkap uit is!). Voeg eventueel een scheutje water toe en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip
Vervang cognac door "flambeerrum".

Serveertip
Wilde eend met druiven, stoofpeertjes, prei en gekookte aardappelen.

Colofon
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.