Terug naar recepten

Wilde eend uit de oven

Wilde eend uit de oven
Recept voor 2 personen

Bereiding
Bestrooi de binnen- en de buitenkant van de eend met wildkruiden. Leg de eend op een rooster boven een braadslede of ovenschaal met het water middenin een voorverwarmde oven (225( C), gedurende ± 10 minuten. Bestrijk de eend met de olie en zet de oven dan op 180( C, gedurende ± 80 minuten. Bedruip de eend regelmatig met het braadvocht. Als er helder vleessap uit de eend komt, is deze gaar.


Tip
Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of houten satéprikker om het ev. aanwezig vet eerder te verwijderen. Bestrijk de buitenkant de laatste 15 minuten met een mengsel van 3 el honing en 1 el sojasaus voor een knapperige korstje.


Serveertip
Gebraden wilde eend met worteltjes, doperwten en krieltjes.


Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.